Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Audio is sometimes horribly out of sync

Audio is sometimes horribly out of sync 1 month ago #201741

  • E is gone
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 2
  • 1 month ago
Hi all,

A few days ago I started using lightworks. Everything has been working fine except for some projects where the audio is out of sync. This happens with recordings and music files, and only happens inside Lightworks itself. The exported file is completely fine and so is the footage I'm using outside of Lightworks.

Some details:

-It seems to be happening with any framerate
-The file types are .mp4 and .wav
-When I press pause in the editor the audio keeps playing for a brief moment
-This doesn't happen all of the time, and it's not always as bad

If you know why this happens, please tell me.
Thanks for reading
Last Edit: 1 month ago by E is gone.

Re: Audio is sometimes horribly out of sync 1 month ago #201742

  • hugly
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 20151
  • 1 month ago
Hello,

I think you've encountered a mix of issues.

If audio playback on toggle start/stop is delayed, it's very likely that you have returned from sleep/hibernation mode with Lightworks running. Restarting the app should fix this problem.

For the other issues, see if this recent discussion provides any helpful information:

www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=14&id=201711&Itemid=81#201711
It's better to travel well than to arrive...
Last Edit: 1 month ago by hugly.

Re: Audio is sometimes horribly out of sync 4 weeks, 1 day ago #201900

  • E is gone
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 2
  • 4 weeks, 1 day ago
Restarting the software works!
Thanks for your help!
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.33 seconds
Scroll To Top