Welcome, Guest
Username Password: Remember me

TOPIC: Audio out of Sync after Import

Re: Audio out of Sync after Import 2 years, 11 months ago #105862

  • India2014
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 210
  • 2 years, 11 months ago
Thanks everyone.
Windows 8.1
HP Envy
Intel Core i7 4510U 2 GHz 2.6 GHz
NVIDIA Geforce GTX

Re: Audio out of Sync after Import 2 years, 11 months ago #105938

  • TLifeTJourney
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 2
  • 2 years, 11 months ago
Hey Everyone I am very VERY new here lol. I'm having the same problems as everyone else when it comes to sound delay on my video. I have read and downloaded Mediainfo, Eyeframe, everything and I'm still not sure of what I'm doing wrong. I'm using a Samsung Galaxy S5 to record my videos. Here are my lil stats from MediaInfo:

General
Complete name : C:\Users\owner\Documents\Video Clips\20160107_150338.mp4
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media / Version 2
Codec ID : mp42 (isom/mp42)
File size : 617 MiB
Duration : 4mn 59s
Overall bit rate : 17.3 Mbps
Encoded date : UTC 2016-01-07 20:09:55
Tagged date : UTC 2016-01-07 20:09:55

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 1 frame
Format settings, GOP : M=1, N=30
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Duration : 4mn 59s
Source duration : 4mn 59s
Bit rate : 17.0 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 29.716 fps
Minimum frame rate : 14.820 fps
Maximum frame rate : 32.223 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.276
Stream size : 608 MiB (98%)
Source stream size : 608 MiB (98%)
Title : VideoHandle
Language : English
Encoded date : UTC 2016-01-07 20:09:55
Tagged date : UTC 2016-01-07 20:09:55
mdhd_Duration : 299847

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Duration : 4mn 59s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 256 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Frame rate : 46.875 fps (1024 spf)
Compression mode : Lossy
Stream size : 9.15 MiB (1%)
Title : SoundHandle
Language : English
Encoded date : UTC 2016-01-07 20:09:55
Tagged date : UTC 2016-01-07 20:09:55

Re: Audio out of Sync after Import 2 years, 11 months ago #105940

  • RWAV
  • Moderator
    Pro User
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 5421
  • 2 years, 11 months ago
Your problems are:

Video:
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 29.716 fps
Minimum frame rate : 14.820 fps
Maximum frame rate : 32.223 fps

Audio:
Frame rate : 46.875 fps (1024 spf)
BETA System
Microsoft Windows 7 Professional 64BIT
HP Z800 Workstation

Re: Audio out of Sync after Import 2 years, 11 months ago #105941

  • TLifeTJourney
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 2
  • 2 years, 11 months ago
Aww man. So it seem like a camera problem I guess. Would you suggest I have to mess around with the camera settings? I recorded a video before and played around with it on Lightworks and it played fine. I'm not sure if its because I turned the phone sideways or what.

Re: Audio out of Sync after Import 2 years, 11 months ago #105942

  • RWAV
  • Moderator
    Pro User
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 5421
  • 2 years, 11 months ago
No fault - just an incompatibility between the needs of a professional NLE and recording variability in phones and tablets and more.

If you search the forum for 'transcode vfr' you should come up with information of how to do just that.
BETA System
Microsoft Windows 7 Professional 64BIT
HP Z800 Workstation

Re: Audio out of Sync after Import 2 months ago #186314

  • Haxnicks
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 10
  • 2 months ago
I'm having the same problems with a clip I have imported - audio and video out of sync. I have just completed 2 other projects with numerous clips form the same batch (taken on the same camera in the same shooting session) with no issues so not really sure why it is acting up now?

I know you need the metadata on the files to answer this but I can't seem to copy it so can you give me a clue as to how you do this please and I will post.

Re: Audio out of Sync after Import 2 months ago #186332

  • hugly
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 16480
  • 2 months ago
Hello,

Lightworks V14.5 has been released just a few hours ago. Try if it fixes the issue.

If it doesn't, please post your computer details (OS/version, CPU, RAM, GPU, HDDs) and a Mediainfo report of your footage (the original material).
It's better to travel well than to arrive...

Re: Audio out of Sync after Import 1 month, 4 weeks ago #186453

  • Haxnicks
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 10
  • 1 month, 4 weeks ago
14.5 didn't fix the problem so here is the metadata and system info. Hope its all there.
Attachments:
  • Attachment This attachment is hidden for guests. Please log in or register to see it.
  • Attachment This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
  • Attachment This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
Last Edit: 1 month, 4 weeks ago by jwrl.

Re: Audio out of Sync after Import 1 month, 4 weeks ago #186454

  • briandrys
  • Moderator
    Pro User
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 7313
  • 1 month, 4 weeks ago
Unfortunately, you have only provided the graphics card info, not the CPU and RAM.

Do the other videos from this camera work OK on V14.5 or is it just this one video?

Re: Audio out of Sync after Import 1 month, 4 weeks ago #186455

  • Haxnicks
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 10
  • 1 month, 4 weeks ago
I don't have any other videos with talking so can't tell of others work. Sorry the 2 documents are the same but the System data is below the graphics data on the pdf if you just scroll down

Re: Audio out of Sync after Import 1 month, 4 weeks ago #186457

  • briandrys
  • Moderator
    Pro User
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 7313
  • 1 month, 4 weeks ago
As a test, could you try doing a proxy edit, to see if the sync remains OK with that workflow. Using the Lightworks’ internal proxy editing should reduce the load on your machine. Details on P138 in the V14 User Guide found in downloads > documentation

Re: Audio out of Sync after Import 1 month, 4 weeks ago #186458

  • jwrl
  • Moderator
    Pro User
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 10239
  • 1 month, 4 weeks ago
Haxnicks, I have deleted the device ID and product ID from your post for security reasons. It's not a good idea to post that information on an open forum.

Re: Audio out of Sync after Import 1 month, 4 weeks ago #186471

  • hugly
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 16480
  • 1 month, 4 weeks ago
Thank you for the information.

I understand that only one clip, the one you show mediainfo from, shows sync issues between picture and sound in Lightworks preview, but not when playing in a media player, all other files from the same camera are ok.

Would you mind sharing the file in question on a file sharing service of your choice?
It's better to travel well than to arrive...

Re: Audio out of Sync after Import 1 month, 3 weeks ago #186688

  • Haxnicks
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 10
  • 1 month, 3 weeks ago
No - this clip is the only one I have with audio on it (well I have ones with wind noise but no speaking). So its not that other clips are OK and this one isn't - I have no other clips to compare to.

Its a MOV file so can't attach it. I'm not sure how to share it as I've only used We Transfer before and that is to an email address?

Re: Audio out of Sync after Import 1 month, 3 weeks ago #186690

  • hugly
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 16480
  • 1 month, 3 weeks ago
Hello again,

A link to wetranfer.com would be fine.

There are two send modes "E-mail" and "Link" (click on the circle with three dots inside, left of Send button). You can either use E-mail mode, send an e-mail to yourself and post the link you receive here, or switch to Link mode and copy and paste the link displayed on the page when upload has finished.

This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
It's better to travel well than to arrive...
Last Edit: 1 month, 3 weeks ago by hugly.
Time to create page: 0.27 seconds
Scroll To Top