Welcome, Guest
Username Password: Remember me

TOPIC: [SOLVED] 14.0 crashes upon opening.

[SOLVED] 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141841

  • JimDaddyO
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 37
  • 1 year, 5 months ago
Sorry if this has been brought up before. I did a search on the forums and no luck.

Tried opening my older version of Lightworks. Would not run. Found through the forums I needed to upgrade (free version). Tried that with 64 bit Win 10, crashed on opening. Tried the font fix, no luck. Tried uninstalling and doing it again 3 times, including deleting the complete lightworks folder from Program Files on the C drive. Updated my video driver, no luck. Tried the 32 bit version and still it crashes as it opens. Now have it uninstalled for now.
Last Edit: 1 year, 5 months ago by JimDaddyO. Reason: Old age confusion

Re: 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141844

  • hugly
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 15180
  • 1 year, 5 months ago
Tried opening my older version of Kodi.

Kodi (Open Source Home Theater Software) has nothing to do with Lightworks.

Do you have questions related to Lightworsk video editing software V14 or was your intention to share your thoughts about Kodi?
It's better to travel well than to arrive...

Re: 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141845

  • JimDaddyO
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 37
  • 1 year, 5 months ago
OOPS....I meant Lightworks, not Kodi....I am multi tasking, meaning I am doing multiple things poorly...lol. I will edit.

Re: 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141849

  • hugly
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 15180
  • 1 year, 5 months ago
So, what is your intend, a bit of small talk or do you have questions?
It's better to travel well than to arrive...

Re: 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141851

  • JimDaddyO
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 37
  • 1 year, 5 months ago
Just looking for what to try next. Like I mentioned, I searched the forums and could not find a clue of what to do or how to do it. As soon as it starts loading, it crashes.

Re: 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141860

  • donkpow
  • Pro User
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 8906
  • 1 year, 5 months ago
Are you saying it is crashing during installation or is it crashing after installation during the first time you open it?

Are you installing according to the installation guide? Stop all running programs, disable real time virus scan and firewalls, restart Windows, ...
HP Z600 5570
PNY Quadro K620
SB Audigy SE
Windows 7 Pro
ShuttlePRO v2

Re: 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141862

  • hugly
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 15180
  • 1 year, 5 months ago
You say it crashes on startup what does that mean exactly?

Does Lightworks hang non-responsive, does the Lightworks window disappear, do you get any messages from Lightworks or the operating system. Is there an error.log produced, maybe a crahs dump at Logs directory?
It's better to travel well than to arrive...

Re: 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141865

  • JimDaddyO
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 37
  • 1 year, 5 months ago
I will look to see if I can do those things.

Re: 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141868

  • JimDaddyO
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 37
  • 1 year, 5 months ago
donkpow wrote:
Are you saying it is crashing during installation or is it crashing after installation during the first time you open it?

Are you installing according to the installation guide? Stop all running programs, disable real time virus scan and firewalls, restart Windows, ...


OK, tried all that after your suggestion. Thank you, but it did not work. Tried opening it with the ntcardvt in the lightworks folder too.

It crashes as it comes to the end of the blue progress bar installing the plugins and media library.

Re: 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141869

  • hugly
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 15180
  • 1 year, 5 months ago
Again my question from above, the word crash isn't precise enough to understand your problem, what indicates this crash?
It's better to travel well than to arrive...
Last Edit: 1 year, 5 months ago by hugly.

Re: 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141870

  • JimDaddyO
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 37
  • 1 year, 5 months ago
hugly wrote:
You say it crashes on startup what does that mean exactly?

Does Lightworks hang non-responsive, does the Lightworks window disappear, do you get any messages from Lightworks or the operating system. Is there an error.log produced, maybe a crahs dump at Logs directory?


It crashes as the blue progress bar that shows plug ins and things being started up. You lost me on the rest of that suggestion. Thanks, but I have little clue on logs and things like that.

"Lightworks editor application has stopped working" is the message that pops up.
Last Edit: 1 year, 5 months ago by JimDaddyO.

Re: 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141871

  • hugly
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 15180
  • 1 year, 5 months ago
We posted simultaneously.

I assume you see "loading plugins R3D" and Lightworks is non-responsive. Is this correct?
It's better to travel well than to arrive...

Re: 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141872

  • JimDaddyO
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 37
  • 1 year, 5 months ago
hugly wrote:
We posted simultaneously.

I assume you see "loading plugins R3D" and Lightworks is non-responsive. Is this correct?


Correct....I see the blue progress bar going....it seems when it hits "initialising media information" on the bar that it happens. Thanks for being so quick.

Re: 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141873

  • hugly
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 15180
  • 1 year, 5 months ago
If you see "Initialising media information" the system has finished loading the plugins. Most likely we are dealing with some kind of damaged file(s).

I assume you are on windows. Please navigate to the folder
C:\Users\Public\Documents\Lightworks\Logs
there you will find a file called error.log, please zip it and attach it to your response.
It's better to travel well than to arrive...
Last Edit: 1 year, 5 months ago by hugly.

Re: 14.0 crashes upon opening. 1 year, 5 months ago #141875

  • JimDaddyO
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 37
  • 1 year, 5 months ago
OK,...here it is...I hope I did it right.....as you may have figured out, I know just enough about computers to get into trouble...lol.
Attachments:
  • Attachment This attachment is hidden for guests. Please log in or register to see it.
Time to create page: 0.40 seconds
Scroll To Top