Welcome, Guest
Username Password: Remember me

TOPIC: MKII not working anymore

MKII not working anymore 4 months, 4 weeks ago #225825

  • Henry51
  • Pro User
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 175
  • 4 months, 4 weeks ago
I have an old MKII console (1996, serial) that still worked great. Now suddenly its dead. Still recognized by Windows10 but not by Lightworks. Any ideas?
Lightworks 14; 64 Bit; Windows10; Aspire VX15, 16 GB;

Re: MKII not working anymore 4 months, 4 weeks ago #225829

  • jwrl
  • Moderator
    Pro User
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 13510
  • 4 months, 4 weeks ago
My even older Mk I still works on W10. Have you had any O/S updates recently?

Re: MKII not working anymore 4 months, 3 weeks ago #225834

  • RWAV
  • Moderator
    Pro User
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 7096
  • 4 months, 3 weeks ago
Perhaps check the console power supply.


This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
BETA System
Microsoft Windows 7 Professional 64BIT
HP Z800 Workstation
Last Edit: 4 months, 3 weeks ago by RWAV.

Re: MKII not working anymore 4 months, 3 weeks ago #225838

  • Henry51
  • Pro User
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 175
  • 4 months, 3 weeks ago
I will but strange that the console is found ("Lightworks VIP console found" message shows up.
if the power fails this message should not appear - or?
Lightworks 14; 64 Bit; Windows10; Aspire VX15, 16 GB;

Re: MKII not working anymore 4 months, 3 weeks ago #225839

  • jwrl
  • Moderator
    Pro User
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 13510
  • 4 months, 3 weeks ago
Sounds to me more like the console driver has become corrupt in some way. Check that lwmoucon.ram, lwmoucon.sys and vipcons.ram are present in Windows\System32\drivers. If they're not lwmoucon.zip (the zip file attached underneath this post) contains the necessary files. Unzip them and copy them into C:\Windows\System32\drivers.

In fact it might be worth your while doing it anyway, and overwriting any existing versions there. The worst that can happen is that your console won't work.
Attachments:
  • Attachment This attachment is hidden for guests. Please log in or register to see it.
Last Edit: 4 months, 3 weeks ago by jwrl.

Re: MKII not working anymore 4 months, 3 weeks ago #225840

  • Henry51
  • Pro User
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 175
  • 4 months, 3 weeks ago
Thanks jwrl, thats very nice service!
Lightworks 14; 64 Bit; Windows10; Aspire VX15, 16 GB;

Re: MKII not working anymore 4 months, 3 weeks ago #225841

  • jwrl
  • Moderator
    Pro User
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 13510
  • 4 months, 3 weeks ago
Let me know how you get on.

Re: MKII not working anymore 4 months, 3 weeks ago #225904

  • Henry51
  • Pro User
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 175
  • 4 months, 3 weeks ago
Unfortunatly still not working!
Its really strange, as the power LED is ok and the console is recognized by Peter Gibbs utility program
Attachments:
  • Attachment This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
Lightworks 14; 64 Bit; Windows10; Aspire VX15, 16 GB;

Re: MKII not working anymore 4 months, 3 weeks ago #225905

  • Henry51
  • Pro User
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 175
  • 4 months, 3 weeks ago
could not attached a pic here, so a new answer below...
Lightworks 14; 64 Bit; Windows10; Aspire VX15, 16 GB;

Re: MKII not working anymore 4 months, 3 weeks ago #225909

  • jwrl
  • Moderator
    Pro User
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 13510
  • 4 months, 3 weeks ago
At this point I'm out of ideas. It might be worth trying the Report a problem approach.

Re: MKII not working anymore 4 months, 3 weeks ago #225912

  • RWAV
  • Moderator
    Pro User
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 7096
  • 4 months, 3 weeks ago
Perhaps review post #225875
BETA System
Microsoft Windows 7 Professional 64BIT
HP Z800 Workstation

Re: MKII not working anymore 4 months, 3 weeks ago #225913

  • Henry51
  • Pro User
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 175
  • 4 months, 3 weeks ago
???
Lightworks 14; 64 Bit; Windows10; Aspire VX15, 16 GB;

Re: MKII not working anymore 4 months, 3 weeks ago #225919

  • RWAV
  • Moderator
    Pro User
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 7096
  • 4 months, 3 weeks ago
15 hours, 47 minutes ago - in the TOPIC: console not functioning on Mac

Matt Sandford wrote:
Hi,

This issue was caused by having old FTDI console drivers installed on the system.

The latest versions of Lightworks no longer require additional drivers to be installed for the console, so the fact they were present on the system was causing the console to not be recognised.

JanGoossen successfully removed the old FTDI drivers from his system and the console pinged back to life.

I hope this helps other users but I suspect this is a very niche issue.

Matt


Not aware if that is MAC specific.
BETA System
Microsoft Windows 7 Professional 64BIT
HP Z800 Workstation
Last Edit: 4 months, 3 weeks ago by RWAV.

Re: MKII not working anymore 4 months, 3 weeks ago #225921

  • hugly
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 28304
  • 4 months, 3 weeks ago
It's better to travel well than to arrive...

Re: MKII not working anymore 4 months, 3 weeks ago #225922

  • Henry51
  • Pro User
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 175
  • 4 months, 3 weeks ago
Thanks I will try and yes, its a very niche issue, but if you worked with the console for almost 30 years you really like the MarkII !
Lightworks 14; 64 Bit; Windows10; Aspire VX15, 16 GB;
Time to create page: 0.50 seconds
Scroll To Top