Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Error: Exception has been thrown - terminating.

Error: Exception has been thrown - terminating. 1 year, 10 months ago #112165

  • ManaBanana
  • Pro User
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 2
  • 1 year, 10 months ago
Hi!

I've just got this error when I tried to start Lightworks 12.0.2 Pro for the first time today.

Sadly the other topics here did not resolve my problem - so hopefully someone knows what to do.
I made sure my GPU driver is up to date and I started the application with "run as administrator" - with the same results.

The PC I'm working on:

OS: Win 10 Pro (64 bit)

CPU: Intel i7 5820k
GPU: nVidia GeForce GTX 980 (just updated the driver - still got the error)
RAM: 16 GB
SSD: 250GB (80GB free space)
HDD: 2 TB (200GB free space)

for audio I'm using a Focusrite Scarlett 2i2 USB Audio Interface - which gets detected according to the error log (see below).

These lines in the error log stick out:

OS Version : Microsoft Windows 8 , 64-bit


0.832 : failed to open console driver \.LWCon
0.832 : Success
0.832 : ------ Loading plugin : LwWinConsole.lwd ------
0.833 : failed to open console driver \.LWCon
0.833 : Skipped


also

1.135 : Found capture source Software VO VOCapture
1.135 : Failed to CreateClassEnumerator.
1.160 : Found audio device Eingang (Scarlett 2i2 USB)
1.163 : Found audio device Eingang (Scarlett 2i2 USB)



Here's the full error log:

:pinch: Warning: Spoiler!

Re: Error: Exception has been thrown - terminating. 1 year, 10 months ago #112171

  • ManaBanana
  • Pro User
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 2
  • 1 year, 10 months ago
I uninstalled version 12.0.2 and installed 12.6. It seems to work again but I would like to know what caused the error to avoid it in the future.

Re: Error: Exception has been thrown - terminating. 1 year, 10 months ago #112184

  • frandesouza
  • Pro User
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 673
  • 1 year, 10 months ago
I had this message today, it was such a surprise, because I didn't do anything with my PC since my last work a couple of days ago.

I was using LW 12.0.2.
Updating my nvidia drivers and installing LW 12.6 solved the problem.

I'm attaching the error log hoping it will be useful for developers:


Lightworks 12.0.2 64-bit (Release, build 72126 dated Dec 16 2014)
Starting at Mon Apr 11 12:31:30 2016

D3D9Ex supported
OS Version            : Microsoft Windows 7 Service Pack 1, 64-bit
Machine number        : 1
Available memory      : 14.0 Gb
Total memory          : 15.9 Gb
Virtual Address Range : 8.0 Tb
Number of CPUs        : 8
User has admin rights : Yes
Graphics driver       : nvidia

0.421    : Setting project base directory E:\Lightworks Projects\
0.421    : Checking for updates
0.421    : Starting window manager
0.655    : Checking library versions..
0.679    : Loading plugin modules..
0.680    : ------ Loading plugin : aaf.lwd ------
2.870    : 

***************** EXCEPTION *****************


*********************************
OLE_SPLAT: Exception has been thrown - terminating

Time: Mon Apr 11 12:31:32 2016  (Session : 2 seconds)

3.179    : Success
3.179    : ------ Loading plugin : AJA.lwd ------
3.195    : Success
3.195    : ------ Loading plugin : avi.lwd ------
3.222    : Success
3.222    : ------ Loading plugin : Codecs.lwd ------
4.852    : Plugins loaded: 21 (full: 20, demo: 0, free: 1)
4.856    : Success
4.856    : ------ Loading plugin : DeckLink_drv.lwd ------
4.887    : Success
4.887    : ------ Loading plugin : DNxHD.lwd ------
4.902    : Success
4.902    : ------ Loading plugin : DxAudio.lwd ------
4.932    : Success
4.932    : ------ Loading plugin : export.lwd ------
4.947    : Success
4.947    : ------ Loading plugin : ffmpeg.lwd ------
5.297    : Success
5.297    : ------ Loading plugin : FX_drv.lwd ------
5.341    : Success
5.341    : ------ Loading plugin : LwConsole.lwd ------
5.357    : failed to open console driver \.LWCon
5.358    : Success
5.358    : ------ Loading plugin : LwWinConsole.lwd ------
5.373    : failed to open console driver \.LWCon
5.373    : Skipped
5.373    : ------ Loading plugin : mxf.lwd ------
5.399    : Success
5.399    : ------ Loading plugin : omf.lwd ------
5.448    : Success
5.448    : ------ Loading plugin : plugplug.lwd ------
5.478    : Skipped
5.478    : ------ Loading plugin : Qt.lwd ------
5.503    : Success
5.503    : ------ Loading plugin : r3d.lwd ------
5.598    : R3D SDK library version = 5.2
5.598    : R3D SDK header version  = 5.2
5.598    : Library & header versions match
5.598    : R3D SDK license #R390, licensed to 'EditShare'
5.598    : Success
5.598    : ------ Loading plugin : SharedSoftDrv.lwd ------
5.612    : Success
5.612    : ------ Loading plugin : softdrv.lwd ------
5.628    : Success
5.628    : ------ Loading plugin : uiopt.lwd ------
5.697    : Success
5.697    : ------ Loading plugin : VfwCodecs.lwd ------
5.729    :    Loading Vfw codecs
5.729    :         (MRLE) using msrle32.dll
5.729    :         (MSVC) using msvidc32.dll
5.729    :         (UYVY) using msyuv.dll
5.729    :         (YUY2) using msyuv.dll
5.729    :         (YVYU) using msyuv.dll
5.729    :         (IYUV) using iyuv_32.dll
5.729    :         (I420) using iyuv_32.dll
5.729    :         (YVU9) using tsbyuv.dll
5.729    :         (LAGS) using lagarith.dll
5.729    :         (FFDS) using ff_vfw.dll
5.729    :        skipping mvcVfw.dll
5.729    :        skipping mvcVfwHD.dll
5.729    :        skipping mvcVfwYUVA.dll
5.729    :        skipping mvcVfwYUVAHD.dll
5.729    :        skipping mvcVfwRefAVI.dll
5.729    :        skipping mvcVfwMpeg2HD.dll
5.729    :        skipping mvcVfwMpeg2Alpha.dll
5.729    :        skipping mvcVfwMpeg2AlphaHD.dll
5.729    :        skipping mvcVfwDV100.dll
5.729    :        skipping mvcVfwDV.dll
5.730    :        skipping mvcVfwDV.dll
5.730    :        skipping mvcVfwDV.dll
5.730    :        skipping mvcVfwMJPeg.dll
5.730    :        skipping mvcVfwMpeg2.dll
5.730    :        skipping mvcVfwMpeg2HDOffLine.dll
5.730    :        skipping mvcVfwMpeg2HDV.dll
5.730    : Success
5.730    : ------ Loading plugin : xml.lwd ------
5.739    : Success
5.739    : ------ Loading plugin : YouTube.lwd ------
5.750    : Success
5.913    : Loaded device System Sound
5.913    : Found capture source ScreenCapture
5.913    : Found capture source Software VO VOCapture
5.916    : Found Video device Direct Take Playlist-Only Mode
5.917    : CAVCGraph::AddDeviceFilter():: BindToObject failed
5.917    : Found Video device Direct Take Playlist-Only Mode (2)
5.917    : CAVCGraph::AddDeviceFilter():: BindToObject failed
5.917    : Found Video device Direct Take Playlist-Only Mode (3)
5.917    : CAVCGraph::AddDeviceFilter():: BindToObject failed
5.931    : Found audio device Entrada de línea (Scarlett 2i2 
5.960    : Found audio device Direct Take Playlist-Only Mode
5.960    : CAVCGraph::AddDeviceFilter():: BindToObject failed
5.960    : Found audio device Direct Take Playlist-Only Mode (2)
5.960    : CAVCGraph::AddDeviceFilter():: BindToObject failed
5.960    : Found audio device Direct Take Playlist-Only Mode (3)
5.960    : CAVCGraph::AddDeviceFilter():: BindToObject failed
5.960    : Found audio device Direct Take Playlist-Only Mode (4)
5.961    : CAVCGraph::AddDeviceFilter():: BindToObject failed
5.962    : Found audio device Entrada de línea (Scarlett 2i2 
5.963    : Found audio device Direct Take Playlist-Only Mode
5.963    : CAVCGraph::AddDeviceFilter():: BindToObject failed
5.963    : Found audio device Direct Take Playlist-Only Mode (2)
5.963    : CAVCGraph::AddDeviceFilter():: BindToObject failed
5.963    : Found audio device Direct Take Playlist-Only Mode (3)
5.963    : CAVCGraph::AddDeviceFilter():: BindToObject failed
5.963    : Found audio device Direct Take Playlist-Only Mode (4)
5.963    : CAVCGraph::AddDeviceFilter():: BindToObject failed
5.964    : Initialising comms subsystem..
5.964    : Checking dongles..
5.964    : Initialising disk subsystem..
5.966    : Initialising video..
5.966    : Reading editor preferences..
5.966    : Initialising console..
5.966    : Initialising external audio subsystem..
5.966    : Initialising play engine..
5.966    : MCU: Asynchronous initialization started.
5.967    : MCU: Starting device discovery..
5.979    : MCU: Listing 0 MIDI input devices:
5.979    : 
MCU: Listing 1 MIDI output devices:
5.979    : MCU:  Out-00: Mid[0001] Pid[001b] Ver[000.000] 
6.171    : MCU: Out-00: MM_MOM_OPEN - Device was opened.
6.176    : Setting up edit manager..
6.199    : Using LwOverlayResource [Lw Overlay Resource]
Host name is Fran-PC
6.251    : Building effects catalogue..
6.420    : Initialising user interface..
6.421    : Reading projects..
6.436    : Initialising media folders..
6.468    : Added media location : E:\
6.468    : Added media location : E:\Lightworks Material\
6.726    : MCU: Out-00: MM_MOM_CLOSE - Device was closed.
6.726    : MCU: No devices found.
6.726    : MCU: Asynchronous initialization finished.
8.355    : Setting up audio mixer..
8.357    : Complete
8.357    : Activating DefaultVideo System Sound interrupt
8.410    : Exception has been thrown - terminating

8.558    : Closing down VTR subsystem....8.558    : done
Windows 7 Professional 64 bit - Service Pack 1
Intel Core i7 3770 3.4GHz - 16GB RAM DDR3
MoBo: Asus P8H77-M - Graphics: Geforce GT630 2GB DDR3
HDD: WD 500GB SATA II (system drive) + WD 1TB SATA II Black Edition (work drive)
LG M-Disc ready CD/DVD burner.
Audio: Focusrite Scarlett 2i2 & Behringer MS16 monitor speakers
Contour Design Shuttle Pro v2
Last Edit: 1 year, 10 months ago by frandesouza.

Re: Error: Exception has been thrown - terminating. 1 year, 10 months ago #112229

  • jwrl
  • Moderator
    Pro User
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 8573
  • 1 year, 10 months ago
Sounds like something updated without your knowledge.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 1.01 seconds
Scroll To Top