Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: program makes bad noise every time it starts

program makes bad noise every time it starts 3 weeks, 3 days ago #214047

  • johant
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 8
  • 3 weeks, 3 days ago
very scary noise
why does it, how can stop?

Im on Mac Mini, Manjaro latest, ... with PulseAudio installed (what is it and why do i need it?)

maybe add somekinda 'amixer set Master 0%' at the beginning of the .desktop launcher file, to mute sound before launch lightworks? and then right back on again after 15 seconds or so ... how to do it, what should be in .desktop's Exec= line? should Google

not sure if new beta had same issue or not ... maybe fixed already

Re: program makes bad noise every time it starts 3 weeks, 3 days ago #214049

  • hugly
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 23125
  • 3 weeks, 3 days ago
Hello,

I suspect that you're running the beta release available on the ARC Linux repository?

Please try: With Lightworks shut down, add the following lines to the file '~/Lightworks/GlobalSettings.txt':
[PortAudio]
OutputDeviceName=sysdefault
If the file doesn't exist, create it or use the attached file.

Restart Lightworks and see if it fixes the issue.
Attachments:
  • Attachment This attachment is hidden for guests. Please log in or register to see it.
It's better to travel well than to arrive...
Last Edit: 3 weeks, 3 days ago by hugly.

Re: program makes bad noise every time it starts 3 weeks, 2 days ago #214083

  • johant
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 8
  • 3 weeks, 2 days ago
wow, worked, added

[PortAudio]
OutputDeviceName=PulseAudio

great, thanks so much, and no, this is for latest stable from arch, beta didnt really work out well for me, but i will try it again soon ...
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.27 seconds
Scroll To Top