Lightworks: The professional editor for everyone - Forum Kunena Site Syndication https://www.lwks.com/ Sat, 15 May 2021 14:00:24 +0000 Kunena 1.6 components/com_kunena/template/default/images/icons/rss.png Lightworks: The professional editor for everyone - Forum en-gb From Mono to Stereo - by: Cromey https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=240237&Itemid=81#240237 https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=240237&Itemid=81#240237
Is it possible to change the audio settings to stereo instead of Mono]]>
Audio Thu, 13 May 2021 17:05:42 +0000
No audio while opening video - by: bebe https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=239908&Itemid=81#239908 https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=239908&Itemid=81#239908 Im new in editing video, and ive just started to use lightworks recently.

I found the problem that there is no audio while opening video.

This is the media info. if someone could help it would be fantastic.

General
Unique ID : 22648570761515172214057681462374769195 (0x1109F4C086B8B66EB441B7768F11222B)
Complete name : C:\Users\Pablo\Desktop\GrabaciĆ³n 6 5 2021.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 4
File size : 362 MiB
Duration : 18 min 59 s
Overall bit rate : 2 665 kb/s
Writing application : Lavf58.29.100
Writing library : Lavf58.29.100
ErrorDetectionType : Per level 1

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L3.1
Format settings : CABAC / 4 Ref Frames
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, Reference frames : 4 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 18 min 59 s
Nominal bit rate : 2 500 kb/s
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 30.000 FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.090
Writing library : x264 core 161 r3020 d198931
Encoding settings : cabac=1 / ref=1 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=2 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=0 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=0 / threads=12 / lookahead_threads=4 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=10 / rc=cbr / mbtree=1 / bitrate=2500 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / vbv_maxrate=2500 / vbv_bufsize=2500 / nal_hrd=none / filler=1 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Default : Yes
Forced : No
Color range : Limited
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709

Audio
ID : 2
Format : AAC LC
Format/Info : Advanced Audio Codec Low Complexity
Codec ID : A_AAC-2
Duration : 18 min 59 s
Channel(s) : 2 channels
Channel layout : L R
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 46.875 FPS (1024 SPF)
Compression mode : Lossy
Title : simple_aac
Default : Yes
Forced : No

Thanks!]]>
Audio Sat, 08 May 2021 12:25:30 +0000
How to add autotune - by: Zgredek_ https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=239838&Itemid=81#239838 https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=239838&Itemid=81#239838 I have installed autotune but i dont know how i can add it to lightworks]]> Audio Fri, 07 May 2021 17:09:21 +0000 Static Robitic sound in audio - by: thatdude_YT https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=239747&limit=15&limitstart=15&Itemid=81#239747 https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=239747&limit=15&limitstart=15&Itemid=81#239747
vimeo.com/546143132/d952867d88]]>
Audio Thu, 06 May 2021 17:19:36 +0000
Audio output trouble - by: JameMhm https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=239654&Itemid=81#239654 https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=239654&Itemid=81#239654 Audio Wed, 05 May 2021 05:17:19 +0000 No audio from clips in lightworks - by: Himilou https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=239159&limit=15&limitstart=15&Itemid=81#239159 https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=239159&limit=15&limitstart=15&Itemid=81#239159
Im new to lightworks, and pretty new to video editing in general. I seem to be having an issue with the audio thats in clips that I import into lightworks. There is no sound from the clips, or occasionally right at the start of the clips I get a short burst of sound ( .5 seconds ) and then nothing.

OS: Windows 10

About the clips ( info from media info at the end )
They are recorded on an Akaso V50x camera in MP4 format.
I can hear the audio in the video editor that ships with Windows and I can adjust the volume.

In Lightworks
I can hear the test tones in the options Output tests
I can see audio tracks in the bottom editing bar ( A1, A2 etc ) and they are enabled.

As I said above I occasionally hear a short burst of sound right at the start of a clip, I can hear this in both the "Log" import view and if I import a section of the clip that includes the very start I can hear the initial .5 seconds of audio and from the audio tab I can see a sound level on the vertical audio ( volume ? ) sliders for the same audio duration.

After the initial noise burst I hear nothing and in the audio tab there is nothing indicated on volume sliders.

Any ideas?

Here is a link to the raw mp4 file shared on google photos.

test video

EDIT: I found some sort of version info inUsers\Public\Public Documents\Lightworks\English\Last.Version.Used.txt here it is ( modified today )

{
Version 14.7.0.0
History603 Sequences support mixed rates
History602 Added stereoscopic effects
History601 Track groups can be stereoscopic
History600 Added moveable wipes
History504 Add compression-format
History503 Add inter-project-invarient shot length
History502 Add source format details
History501 Change MediumRollIdents/frame-origins/pulldown
History401 Fusion/Combustion effects are stored differently
History400 Logs are saved in a more efficient format
History310 Track sound levels are now saved in edits
EditRevision:int 603
CosmeticVersion Lightworks2021.1 (126716) - Jan 19 2021


here is the media info.
General
Complete name : C:\Users\Himilou\Videos\100HSCAM\NORM0020.MP4
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media / Version 2
Codec ID : mp42 (mp42/isom)
File size : 1.11 GiB
Duration : 3 min 7 s
Overall bit rate : 50.8 Mb/s
Encoded date : UTC 2021-04-16 20:29:00
Tagged date : UTC 2021-04-16 20:29:00

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Main@L5
Format settings : CABAC / 1 Ref Frames
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, Reference frames : 1 frame
Format settings, GOP : M=1, N=15
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Duration : 3 min 7 s
Bit rate : 50.4 Mb/s
Width : 2 048 pixels
Height : 1 152 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 30.045 FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.710
Stream size : 1.10 GiB (99%)
Title : Hisilicon VIDEO
Language : English
Encoded date : UTC 2021-04-16 20:29:00
Tagged date : UTC 2021-04-16 20:29:00
Color range : Full
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709
Codec configuration box : avcC

Audio
ID : 2
Format : AAC LC
Format/Info : Advanced Audio Codec Low Complexity
Codec ID : mp4a-40-2
Duration : 3 min 7 s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 128 kb/s
Channel(s) : 2 channels
Channel layout : L R
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 46.875 FPS (1024 SPF)
Compression mode : Lossy
Stream size : 2.80 MiB (0%)
Title : Hisilicon AUDIO
Language : English
Encoded date : UTC 2021-04-16 20:29:00
Tagged date : UTC 2021-04-16 20:29:00]]>
Audio Sat, 24 Apr 2021 16:26:52 +0000
Clip Has no Aduio - by: EssekSupercut https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=239155&Itemid=81#239155 https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=239155&Itemid=81#239155 The moment I import it into Lightworks and put it into the timeline, no audio wavelength shows up and it is completely silent.
I have installed the newest version, or alteast the version on this website that was recommended.
I don't know whats going on ]]>
Audio Sat, 24 Apr 2021 15:58:50 +0000
No audio in sequence - by: annette_liu https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=238802&Itemid=81#238802 https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=238802&Itemid=81#238802 Audio Sun, 18 Apr 2021 12:32:13 +0000 Logitech Headset Auto unmute Earrape - by: ArcheryAce https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=238724&Itemid=81#238724 https://www.lwks.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=238724&Itemid=81#238724
I am using a Logitech G432 Headset with Surround Sound capabilities and Automatic Mute. Just recently it started giving an earrape sound when I unmute and mute for some reason. I don't know if there is a fix for this. if there is one I need a Fix as soon as possible, the attached audio is the sound it makes when I unmute and mute THe first one I'm unmuting and the second is Mute.


It is Much Louder in person than what my recording software picked up.]]>
Audio Fri, 16 Apr 2021 15:53:05 +0000